Hjelp, jeg har fått kreft!


Facebook-gruppe for kreftrammede
Har du noen gang følt at du er den eneste unge personen som har kreft eller seneffekter etter behandlingen? 

Les mer

Tips for kreftrammede
Du har fått kreft, og hele din verden står på hodet. Alt er nytt, alt er unaturlig og alt er skremmende. Vi har vært i samme situasjon og kjent på kaoset, og derfor har vi samlet noen tips til deg før behandlingen setter i gang. 

Les mer

Kreftrammedes rettigheter
I møte med helse- og omsorgstjenesten har du flere lovfestede rettigheter som pasient. Vi har laget en oversikt.

Les mer

Ernæring

Hva og hvordan bør man spise for å holde kroppen best i gang når man er ung og kreftsyk? To unge ernæringsfysiologer har svaret.

Les mer

Fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet er generelt bra for helsen. Det gjør blant annet at man får bedre utholdenhet, blir sterkere, vedlikeholder hjertet, får økt blodsirkulasjon, styrker skjelettet, får bedre søvn og økt psykisk velvære (i alle fall når økten er over). Trim og trening er altså generelt bra, men er det bra å trene når man har fått kreft?

Les mer

Seksualitet
Ungdom og unge voksne er i en helt spesiell fase av livet når det gjelder kropp og seksualitet. Kroppen er i endring, og man skal bli kjent med sitt nye jeg. I tillegg begynner mange i denne perioden å bli seksuelt aktive med en partner. Med andre ord befinner man seg i en periode hvor mye nytt, rart og spennende skjer.

Les mer

Fertilitet
Noe av det aller vanskeligste med å få kreft i ung alder er at kreftbehandlingen kan påvirke fertiliteten (evnen til å få barn). Ofte har våre medlemmer ikke kommet i gang med å skape sin egen familie når kreften rammer, og det kan være en stor belastning å ikke vite om man vil få mulighet til å få barn når behandlingen er overstått.

Les mer

Medlemshistorier
Ung Kreft har mange flotte medlemmer rundt om i landet, og de ønsker vi å vise frem. i 2015 har vi derfor gjort stas på "månedens medlem". Hvert medlem bærer på sin egen historie og fortid. Hver historie er like unik som personen selv.

Les mer

Medlemsblad
Som medlem i Ung Kreft får du tilsendt vårt medlemsblad, Unge Krefter, i posten fire ganger i året. Du kan også velge å lese det her på nett. Velg hvilket blad du ønsker å lese i menyen nedenfor.

Les mer

Våre aktiviteter
Ung Kreft tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter rundt omkring i landet. Ta en titt, og se om du finner noe du har lyst til å være med på.

Les mer

Relevante lenker
Her er en oversikt over nettsteder hvor du kan finne nyttig informasjon:

Les mer